top of page

Bijverdienen met een affiliate webshop

Online bijverdienen met affiliate marketing kan met behulp van een affiliate webshop. Een affiliate webshop is een website waarop u reclame maakt voor verschillende producten en waarbij u de geïnteresseerde bezoekers met behulp van affiliate links doorverwijst naar de feitelijke aanbieders van deze producten.

Dit betekent dat de bezoeker de producten niet bij u koopt maar bij de daadwerkelijke aanbieder . Wel verwijst u de bezoeker door naar de website van de aanbieder met een zogeheten affililiate link. Deze affiliate link bevat een bepaalde code waarmee de aanbieder kan zien dat een verkoop via uw website is verlopen. Bij een verkoop ontvangt u een vergoeding, de zogeheten affiliate commissie.

Om met affiliate marketing aan de slag te gaan kunt u gebruik maken van het script dat u via deze link kunt aanschaffen. Heeft u nog geen webhosting pakket voor uw affiliate webshop dan kunt u direct samen met het script een webhosting pakket aanschaffen. Vrolijk Internet Services, de aanbieder van dit affiliate script, zal het script dan direct voor u installeren op uw nieuwe webhosting pakket.

Wanneer u zich aanmeldt bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker, dan krijgt u toegang tot productfeeds waarmee u automatisch en periodiek nieuwe producten binnen uw affiliate webwinkel kunt toevoegen.

U kunt rubrieken aanmaken binnen uw affiliate webwinkel en per feed kunt u aangeven binnen welke rubriek de producten toegevoegd moeten worden. Wanneer er binnen de feed één of meer rubrieken van de aanbieder worden gebruikt, dan kunt u van elke rubriek die binnen de feed voorkomt aangeven aan welke eigen rubriek u deze wilt koppelen. Producten die dan binnen een bepaalde rubriek van de aanbieder vallen, zullen dan automatisch worden geplaatst binnen de rubriek van uw affiliate shop die u hieraan gekoppeld heeft. Zo worden nieuwe producten automatisch in de juiste rubriek geplaatst.

bottom of page