top of page

Bijverdienen weekend

In het weekend bijverdienen kan een goede aanvulling zijn op het salaris van uw gewone baan. Ook studenten en scholieren zijn vaak op zoek naar een inkomen door middel van weekendwerk. Doordeweeks gaat immers de meeste tijd naar de opleiding.

Allereerst is het raadzaam ons eens rond te kijken bij (online) uitzendbureaus en vacaturewebsites. Deze websites bieden vaak de mogelijkheden om te filteren op het aantal uur dat u wilt werken. Zo is het mogelijk om gericht op zoek te gaan naar een baan in het weekend. U kunt nog verder filteren op de sectoren waarin u wilt werken en de regio.

Heeft u ook een baan voor de doordeweekse dagen, vraag dan wel even aan uw werkgever of hij het goed vindt dat u ook voor anderen aan de slag gaat. Nevenwerkzaamheden zijn contractueel vaak niet toegestaan. Over het algemeen zit een dergelijke clausule in het contract om te voorkomen dat u voor de concurrent aan de slag gaat. Vandaar dat er vaak even toestemming gevraagd moet worden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in het weekend voor uzelf aan de slag te gaan. Hierbij geldt ook weer dat het handig is om dit met de werkgever te bespreken. Vooral wanneer u in dezelfde branche als de werkgever voor uzelf aan de slag gaat.

Wat steeds interessanter wordt is bijverdienen via internet. Bijverdienen op een alternatieve manier in de avonduren en in het weekend. Online zijn hier ontzettend veel mogelijkheden voor. U kunt online namelijk allerlei klusjes uitvoeren, een commerciële website opzetten, een commerciële nieuwsbrief opzetten, producten verkopen via uw webshop en nog op veel meer verschillende manieren bijverdienen.

bottom of page